PIRIN SUKUSEURA RY
Ajankohtaista X/2015
tilapäinen sivusto, varsinainen on www.piri.fiMartti Pirin runsaat 25 vuotta sitten laatimasta sukukirjasta on uusilla sukupolvilla täydennetty laitos jo painettuna, ja lokakuun 2015 lopulla se valmistunee sidonnasta. Tätä kirjaa ei tulla julkaisemaan sähköisessä muodossa.
Sukuseura jatkaa matrikkelitietojen päivittämistä ja sukurekisterin ylläpitoa myös nyt uuden laitoksen julkaisun jälkeen, sillä sukuun syntyy ja tulee uusia, että myös muutoksia ja poistumisia tapahtuu. Sekä sivustosta www.piri.fi (kun se on toiminnassa) että myös oheisesta url- eli linkkiosoitteesta www.biri.fi/suku.pdf
avautuu täytettävä ja tulostettava lomake.

Pirilääset--jäsenlehdykkä laaditaan myös tänäkin vuonna ja juttujen y.m. materiaalin tulee olla 23.11.2015 mennessä, jotta se voidaan postittaa marras-/joulukuun vaihteessa. Siinä ohessa tulevat myös jäsenmaksulomakkeet vuodelle 2016. Jäsenmaksu on 12€/henkilö, ja jäsenmaksulomakkeessa olevaa viitenumeroa on hyvä käyttää maksaessa (useimmille viitenumero pysyy samana kuin aiempina vuosina). Lisäksi voi maksaa kannatusmaksua.

tili: Pirin Sukuseura FI94 5290 0240 1388 65

Seuraavat SUKUJUHLAT ja sukukokous pidetään ensi vuonna lauantaina 18.6.2016 Jyväskylässä, mutta tarkempi kokouspaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Hallitus kokoontui viimeksi 11.10.2015 ylimääräiseen kokoukseensa Jyväskylässä, ja erityisaiheena oli sukukirjan myynti ja jakelu.
Hinnaksi päätettiin 25€/kpl jäsenille ja yksityishenkilöille, eli hinta näille on hieman alle pelkkien taitto- ja painokustannusten, sekä 40€ yhteisöille ja yrityksille.
Lisäksi tulevat postituskustannukset. Hallituksen jäsenten kautta hoituu osa kirjan toimituksista, mutta erikseen sopien. Maksut tilatuista kirjoista ja postituskuluista tulee olla seuran tilille maksettuina ennen toimitusta.

Jäsenlehdykkä

Kuluvan vuoden jäsenlehdykkään tulevan aineiston eli kuvat ja kirjoitukset tulee olla lähetetty ja perillä 23.11.2015 mennessä seuran puheenjohtajalle tai Pentti Pirille.

Jäsenlehdykkä Pirilääset -- linkki muutamaan varhempaan (pdf-tiedosto) on alla:

www.biri.fi/pirilaaset_2013_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2012_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2011_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2010_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2009_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2008_sukulehti.pdf
www.biri.fi/pirilaaset_2007_sukulehti.pdf

Kun yllä olevia tai alla olevien kuvien takana olevia linkkejä on näpsäytetty, saattaa selaimeen tulla virheilmoitus, että sivua ei löydy. Näpsäyttämällä ´päivitä´ tai painamalla F5-näppäintä (Windows Explorerissa) sivu päivittyy.

Kokoukset

Seuraavat sukujuhlat vietetään 18.6.2016 Jyväskylässä.

Pöytäkirjat

Pirin Sukuseura kokoontuu hallituksen voimin vähintään kerran vuodessa, mutta yleensä on 2-3 kokousta vuodessa. Hallituksen seuraava sääntömääräinen kokous on päätetty pitää 19.3.2016.
Hallituksen kokousten pöytäkirjat ovat luettavissa puheenjohtajan luona.

Kaikkien varsinaisten sukukokousten pöytäkirjat säilytetään myös puheenjohtajan luona.

Puheenjohtaja ja hallitus valitaan varsinaisessa sukukokouksessa sääntöjen mukaan kolmen vuoden välein. Seuran puheenjohtajaksi valittiin sukukokouksessa 15.6.2013 Paul Biri, joka jatkaa tehtävässä nyt kolmatta kolmivuotiskauttaan. Hallitukseen valittiin samassa sukukokouksessa yhdeksän muuta jäsentä.

Hallitus:

Paul Biri (puheenjohtaja)
Kauko Piri*
Arja Kunnela (rahastonhoitajana)
Eeva Ilola, (sihteeri)
Eino Itkonen*
Tapio Kunnela*
Ritva Lindstedt
Juha Piri
Pentti Piri
Tiina Piri*

(* uusi hallituksen jäsen 2013-

Sukukokoukset


I 14.6.1987

Pirin koulukeskus Alahärmä ensimmäinen kokoontuminen Martti Pirin kutsumana. Sukua tuli paikalle sankoin joukoin. Samana vuonna oli julkistettu Martti Pirin kokoama sukututkimus Härmän Piri: sukujuuria, tilan vaiheita. Juha Isakinpoika Pirin jälkeläiset.


II 13.6.1992 Pirin Sukuseuran perustava kokous

Pirin koulukeskus Alahärmä. Pirin sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Martti Piri. Suvun Oltermanniksi eli vanhimmaksi valittiin Toivo Alahuhta.


III 8.7.1995

kolmas kokoontuminen Alahärmässä, jossa Häjyylyjen yhteydessä paljastettiin nuijapäällikkö Pentti Pirin ja hänen puolisonsa Kaarinan muistolaatta Pirin talon pihapiirissä. Pirin Sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Aili Ketomäki.


IV 13.6.1998

Kauhavan Yrittäjäopistolla kokoontui jälleen sukua ja vierailu tehtiin Martti Pirin johdolla Kauhavan lentosotakoululle iloisen punaisella kaksikerrosbussilla.


V 16.6.2001

Härmän kuntokeskus Ylihärmässä toimi kokoontumispaikkana, kun Pirin Sukuseura muisti 21.9.2000 edesmennyttä oltermanniaan Toivo Alahuhtaa. Uudeksi oltermanniksi valittiin Martti Piri. Vierailu Alahärmän puolelle, kukkien lasku Juha Pirin haudalle ja kahvittelu nuoremman Juha Pirin talolla.


VI 12.6.2004

Härmän kuntokeskus Ylihärmässä kokoontumispaikkana jälleen. Vierailu tehtiin Isonkyrön kirkkoon opastuksen kera. Kukat laskettiin vuonna 1597 mestattujen nuijapäälliköiden muistomerkille suvun esi-isää Pentti Piriä muistaen. Kahvit juotiin kotiseututalossa museoalueella kirkon vieressä. Paluumatkalla pistäydyttiin Piristeelin tehtaalla nuijapäällikön kaiman Pentti Pirin johtamassa metallialan yrityksessä.


VII 16.6.2007

Härmän kuntokeskus Ylihärmässä vastaanotti Pirin sukua jälleen, kun puheenjohtajaksi vaihtui Paul Biri. Sukujuhlassa muistettiin 25.12.2006 poisnukkunutta sukuseuran perustajaa ja oltermannia Martti Piriä. Uudeksi oltermanniksi valittiin Tauno Piri, joka viihdytti mm. kantelemusiikillaan sukujuhlavieraita. Vierailu tehtiin Alahärmän Power Parkiin, jossa piriläiset tutustuivat Mika Salo Circuitiin sekä huvipuistoon, joka on pystytetty entisille suvun omistuksessa olleille maille. Huvipuistoon mennessä ajeltiin kierros Knuuttilan raitin kautta.


VIII 12.6.2010

Härmän Kuntokeskuksessa Ylihärmässä. Ohjelmassa kuultiin mm Tauno Pirin kanteleensoittoa vanhoilta äänitallenteilta ja nähtiin kuvia, kun Arja Kunnela kertoi retkestään Lappiin vuonna 1985 kuuntelemaan ja keräämään aineistoa kansanmusiikin opinnäytetyönsä, jonka yksi pääkohde oli siis nykyinen oltermannimme.
Hillevi Tyni piti mielenkiintoisen esitelmän sukututkimuksesta. Kokouksen jälkeen oli bussiretki Volttiin, Knuuttilanraitille, jossa Härmäseuran kotiseututalolla Matti Tyni esitelmöi mukavalla tutulla murteella kuinka asutus on levinnyt Lapuanjokivartta pitkin Härmän seudulle.


IX 15.6.2013

Kauhavan Työväentalolla. Sukukirjahankkeesta selosti tietokoneen ja PowerPointin avulla kokous- ja juhlaväelle Pentti Piri. Esityksessä tähdennettiin, että nykytekniikalla mahtuu kirjaan lisää valokuvia. Kokouksen jälkeen oli retki ensin lähellä olevaan kirjastoon, jossa oli näyttely sekä Kauhavan lennoston historiasta että käsityönäyttely. Linja-autossa rumana vallesmannina tunnetun oppaan, Jyrki Lahden, avulla tutustuttiin vanhan Kauhavan kyliin sekä historiaan ja maisemaan. Kiertoajelu päättyi Ritva ja Pentti Pirin kotonaan tarjoamiin nisukaffeihin.


X 18.6.2016 tulossa

Jyväskylässä.


Valokuvia

Sukujuhlat 2013


e-mail: paul@biri.fi